add arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up authorcheckmark clipboard combo comment delete discord dots drag-handle dropdown-arrow errorfacebook history inbox instagram issuelink lock markup-bbcode markup-html markup-pcpp markup-cyclingbuilder markup-plain-text markup-reddit menu pin radio-button save search settings share star-empty star-full star-half switch successtag twitch twitter user warningwattage weight youtube

GPU not being detected

Ice44
  • 14 months ago

So I recently just installed my new components into my PC:

Parts List:

PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant

Type Item Price
CPU AMD - Ryzen 5 2600 3.4 GHz 6-Core Processor $209.00 @ Canada Computers
Motherboard ASRock - B450 Pro4 ATX AM4 Motherboard $88.96 @ Vuugo
Memory G.Skill - Aegis 8 GB (1 x 8 GB) DDR4-2133 Memory $67.99 @ Newegg Canada
Memory G.Skill - Aegis 8 GB (1 x 8 GB) DDR4-2133 Memory $67.99 @ Newegg Canada
Storage Samsung - 960 EVO 250 GB M.2-2280 Solid State Drive $166.99 @ PC-Canada
Storage ADATA - Ultimate SU650 480 GB 2.5" Solid State Drive $82.99 @ Amazon Canada
Storage Seagate - Barracuda 2 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive $68.95 @ Vuugo
Video Card Asus - GeForce GTX 1050 Ti 4 GB Dual Video Card -
Case Corsair - 100R ATX Mid Tower Case $63.99 @ Powertop
Power Supply Corsair - CXM 550 W 80+ Bronze Certified Semi-Modular ATX Power Supply $74.99 @ Amazon Canada
Operating System Microsoft - Windows 10 Home OEM 64-bit Purchased For $0.00
Prices include shipping, taxes, rebates, and discounts
Total (before mail-in rebates) $921.85
Mail-in rebates -$30.00
Total $891.85
Generated by PCPartPicker 2018-12-25 19:42 EST-0500

I am trying to put my GT 730 into the bottom pcie slot. But it is not detected in the bios or in the windows device manager. Any and all help is appreciated. I am not sure if there is not enough bandwidth for it or something..?

Comments

  • 14 months ago
  • 1 point

What is the gt 730 being used for?

  • 14 months ago
  • 1 point

I need it for my 3rd monitor. I used to use the iGpu on my i3 but the 2600 doesn't have integrated graphics

[comment deleted]
  • 14 months ago
  • 1 point

Exactly. I was just hoping I didn't have to buy an adapter. Thank you for the help. I was mostly trying to figure out why the gpu wasn't detected.

[comment deleted]
  • 14 months ago
  • 1 point

Its not dead. The fans are working perfectly and it worked in my other pc. I am gonna try removing the ssd from the m.2 slot

  • 14 months ago
  • 1 point

Just took out the m.2. Turns out that was the issue. Must not be enough bandwidth for it.. :(

Sort

add arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up authorcheckmark clipboard combo comment delete discord dots drag-handle dropdown-arrow errorfacebook history inbox instagram issuelink lock markup-bbcode markup-html markup-pcpp markup-cyclingbuilder markup-plain-text markup-reddit menu pin radio-button save search settings share star-empty star-full star-half switch successtag twitch twitter user warningwattage weight youtube