add arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up authorcheckmark clipboard combo comment delete discord dots drag-handle dropdown-arrow errorfacebook history inbox instagram issuelink lock markup-bbcode markup-html markup-pcpp markup-cyclingbuilder markup-plain-text markup-reddit menu pin radio-button save search settings share star-empty star-full star-half switch successtag twitch twitter user warningwattage weight youtube

Build wont turn on?

NoWards
  • 12 months ago

So I got done with some gaming turned off my PC, went to go take a shower and now it wont turn on? I checked to see if the power switch cables were loose or something but they're not, my mobo light turns on when the psu switch is turned on but when I press the power button it wont turn on at all, it was running just fine 30 minutes ago... Anyone know what could be the issue?

Comments

  • 12 months ago
  • 1 point

Try disconnecting the power switch cables altogether and turning it on with a screwdriver (or using the surface mounted power button if your motherboard has one)

  • 12 months ago
  • 1 point

Here's my build, where exactly do I put the screwdriver? And what do I do if it doesn't turn on using the screwdriver trick? It literally was just fine 30 minutes ago... https://pcpartpicker.com/user/NoWards/saved/dD6zK8

  • 12 months ago
  • 1 point

According to the manual, the two pins to have to short are these:

https://imgur.com/a/88tBe6z

  • 12 months ago
  • 1 point

I put a screwdriver directly on top of the pins and in between them and nothing happens. I realized that I did not put motherboard standoffs on the case before screwing in the mobo, could this be an issue? If it is do I really have to dismantle everything and put the standoffs? This is the only thing that happens https://imgur.com/a/LAZf2Nq

  • 12 months ago
  • 1 point

Yes try that. Also check and see if you may have installed an extra standoff during assembly; it may have caused the short.

Also, does the debug LED light up? If so, what color is it? That will help figure out what the problem is.

  • 12 months ago
  • 1 point

Alright everything works perfectly fine now. Thanks for your help!

Sort

add arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up authorcheckmark clipboard combo comment delete discord dots drag-handle dropdown-arrow errorfacebook history inbox instagram issuelink lock markup-bbcode markup-html markup-pcpp markup-cyclingbuilder markup-plain-text markup-reddit menu pin radio-button save search settings share star-empty star-full star-half switch successtag twitch twitter user warningwattage weight youtube