add arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up authorcheckmark clipboard combo comment delete discord dots drag-handle dropdown-arrow errorfacebook history inbox instagram issuelink lock markup-bbcode markup-html markup-pcpp markup-cyclingbuilder markup-plain-text markup-reddit menu pin radio-button save search settings share star-empty star-full star-half switch successtag twitch twitter user warningwattage weight youtube

Video Card

EVGA GeForce GTX 970 4 GB ACX 2.0 Video Card

(10 Ratings, 4.7 Average)

Prices

Merchant Base Promo Shipping Tax Availability Total

Price Alert

Send an e-mail alert if the price drops to: $

(Note: Price alerts use your merchant selections and tax settings.)

Specifications

Manufacturer

EVGA

Part #

04G-P4-2972-KR

Manufacturer

EVGA

Chipset

GeForce GTX 970

Memory

4 GB

Memory Type

GDDR5

Core Clock

1050 MHz

Boost Clock

1178 MHz

Effective Memory Clock

7010 MHz

Interface

PCIe x16

Color

Black / Blue

SLI/CrossFire

  • 3-way SLI Capable
  • 2-way SLI Capable

Frame Sync

G-Sync

Length

241 mm

TDP

145 W

DVI Ports

2

HDMI Ports

1

Mini-HDMI Ports

0

DisplayPort Ports

1

Mini-DisplayPort Ports

0

Expansion Slot Width

2

Cooling

2 Fans

External Power

2 PCIe 6-pin

DVI-D Dual-Link

1

DVI-I Dual-Link

1

DisplayPort

1

HDMI

1

Price History

    Reviews

    VividWilson
    • 5 points
    • 8 months ago

    from completed build My Baby

    I have had this since the day I started playing video games. Never once had an issue and I hope it never does.

    Siegfoult
    • 4 points
    • 46 months ago

    from completed build BFB (Black Friday Box)

    Works great most of the time, but under heavy load at stock speeds it can crash. I researched and found more info here: http://forums.evga.com/Solution-For-Black-Screen-Problem-For-GTX-970-SC-ACX20-2974-m2332911.aspx

    For me, it was in Witcher 3, Kaer Morhen balcony, High settings, 1440p. The GPU would only reach about 74 degrees, but after several minutes I would get a black screen when the GPU would shut down and I would have to reboot my computer.

    Seems like a flaw with this particular model. I was able to "solve" the problem by using MSI Afterburner to set higher fan speeds. This seems to have resolved the issue, but it does make it louder.

    Builds Using This Part

    Sort

    add arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up authorcheckmark clipboard combo comment delete discord dots drag-handle dropdown-arrow errorfacebook history inbox instagram issuelink lock markup-bbcode markup-html markup-pcpp markup-cyclingbuilder markup-plain-text markup-reddit menu pin radio-button save search settings share star-empty star-full star-half switch successtag twitch twitter user warningwattage weight youtube