add arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up authorcheckmark clipboard combo comment delete discord dots drag-handle dropdown-arrow errorfacebook history inbox instagram issuelink lock markup-bbcode markup-html markup-pcpp markup-cyclingbuilder markup-plain-text markup-reddit menu pin radio-button save search settings share star-empty star-full star-half switch successtag twitch twitter user warningwattage weight youtube

Motherboard

ASRock H170A-X1/3.1 ATX LGA1151 Motherboard

(1 Rating, 3.0 Average)

Prices

Merchant Base Promo Shipping Tax Availability Total

Send an e-mail alert if the price drops to: $

(Note: Price alerts use your merchant selections and tax settings.)

Specifications

Manufacturer

ASRock

Part #

H170A-X1/3.1

Manufacturer

ASRock

Socket / CPU

LGA1151

Form Factor

ATX

RAM Slots

4

Max RAM

64 GB

Color

Black / Orange

Chipset

Intel H170

Memory Type

DDR4

Memory Slots

4

Memory Speed

DDR4-2133

SLI/CrossFire

CrossFire Capable

PCI-E x16 Slots

2

PCI-E x8 Slots

0

PCI-E x4 Slots

0

PCI-E x1 Slots

3

PCI Slots

0

Onboard Ethernet

1 x 1000 Mbit/s

SATA 6 Gb/s

6

M.2 Slots

0

mSATA Slots

0

Onboard Video

Depends on CPU

Onboard USB3.0 Headers

Yes

Supports ECC

No

Wireless Networking

No

RAID Support

Yes

Price History

    Reviews

    fletcherhub3
    • 11 points
    • 34 months ago

    from completed build OREO- A PC build for my mate

    The two things that irked me about this motherboard were the standoff locations (not full ATX, but I learned from that mistake) and driver installation. I can live with the fact that the motherboard uses a mix of ATX and micro ATX standoff locations, just a mistake by me. Installing the LAN driver is what gave me problems. After updating the BIOS, the Intel LAN driver installer told me that I had no Intel adapters present in the computer. With the help of Reddit, I was able to go into the device manager and manually install the driver on the "unidentified device" that was present. This driver issue set me back a few hours, meaning I couldn't activate Windows or go further with the build. But after that, I was able to get the PC up and running.

    Builds Using This Part

    Sort

    add arrow-down arrow-left arrow-right arrow-up authorcheckmark clipboard combo comment delete discord dots drag-handle dropdown-arrow errorfacebook history inbox instagram issuelink lock markup-bbcode markup-html markup-pcpp markup-cyclingbuilder markup-plain-text markup-reddit menu pin radio-button save search settings share star-empty star-full star-half switch successtag twitch twitter user warningwattage weight youtube